Van még értelme Java nyelvet tanulni 2022-ben?

Minden évben fellángol a vita, hogy a Java már csak egy letűnt kor emléke, nincs értelme megtanulni meg amúgy is bonyolult, nem jó első programozási nyelvnek. És valóban jelennek meg újabb és újabb modern programozási nyelvek de valahogy csak nem akar kikopni a köztudatból a Java. Sokan oktatják (köztük én is), de vajon csak azért mert lusták vagyunk új tananyagokat kidolgozni vagy tényleg van a Java nyelv mögött egy széles vállalati réteg, akik a mai napig használják és nagy számban tudnak alkalmazni Junior munkavállalókat?

 

Ha te programozóként akarsz karriert váltani, akkor bár lehet, hogy hosszú távú terveid között szerepel egy szabadúszó programozói vállalkozás, de első lépésben biztos, hogy egy cégnél lesz érdemes elkezdened a programozói karriered. Ugyanis egy ilyen munkahelyen fogsz kapni:

 1. Biztos fizetést
 2. Valódi munkatapasztalatot

 

Egy cégnél fogod megtapasztalni, hogy mit jelent határidőre szoftvert írni, csapatban dolgozni és, hogy mit jelent egy szoftver életciklusa: Hogyan jön létre egy megrendelés és hogyan fejlődik ki egy megvalósult, kész program.

Ezért karrierváltóként számodra nem az a cél, hogy elsajátítsd a legújabb technológiákat és a „legmenőbb” vagy legegyszerűbb programozási nyelveket. A célod egy olyan tudás megszerzése, amivel a legkönnyebben el tudsz helyezkedni egy cégnél. Vagyis olyan programozási nyelvet kell megtanulnod, amit a legtöbben használnak a piacon. És még az is fontos, hogy olyan piacról beszéljünk, ami számodra is elérhető és érdekes. Mert hiába szinte egyeduralkodó a játékfejlesztés területén a C++ vagy elektronikai eszközök programozásában a C nyelv, de ha te nem akarsz fénytükrözéses modellekkel meg feszültség értékekkel dolgozni, akkor olyan programozói területet kell találnod ahol ezek nélkül, lehetőleg kevés matematikával kell találkoznod. Így hamar eljutunk a Java nyelvhez vagy a Javascript-hez, amiket a webfejlesztés során a leggyakrabban használunk.

 

Számmisztika

Minden évben számos statisztika jelenik meg az aktuális trendekről, hogy mikor épp melyik programozási nyelv a legkeresettebb.

Ezek közül hoztam most egyet a prog.hu oldaláról. A statisztika nemzetközi, de általánosságban jól illeszkedik a magyar piacra is. A felmérés a szakmában dolgozók válaszaiból származik, hogy ki milyen programozási nyelvet használ a napi munkája során. A dobogó első három helyére felfért még a Python is, mely a Data Science témakörben (adatok feldolgozásában) kiemelkedően elterjedt:

Nyitott Junior Java pozíciók száma 2022 vs 2021

Tavaly januárban már készítettem egy cikket, ahol annak próbáltam meg utána járni, hogy a vírussal sújtott 2020-as év után van-e még realitása junior pozíciókat találni 2021 elején. Ekkor egy egyszerű kereséssel 281 nyitott Junior Java pozíciót találtam a három legkeresettebb állásportálon:

 

Ha most, 2022 márciusában lefuttatom ugyanezt a keresést, akkor most 372 találatot kapok (+33%). Ezek között biztosan vannak átfedések, de a trend jól olvasható.

(more…)

Programozás vs. Sakk? Figurák ismerete vagy Algoritmusok készítése?

Amikor valaki elkezd megismerkedni a programozással, akkor az első kihívás mindig az adott programozási nyelv megismerése. Minden programozási nyelvnek megvannak a maga kulcsszavai és szabályai, melyek többségével tisztában kell lennünk ahhoz, hogy programokat tudjunk készíteni. De ez már elég, hogy valaki programozó legyen és jelentkezhessen egy Junior pozícióra?

 

 

A programozás hasonló a sakkhoz

Az előbb azt írtam, hogy az adott programozási nyelv kulcsszavainak és szabályainak többségével érdemes tisztában lennünk. De mit jelent ez?

Ha te már sakkoztál, akkor biztosan feltűnt, hogy anélkül is el tudod kezdeni a játékot, hogy az összes lépésedet előre elterveznéd. Sőt, igazából elég csak a figurákat ismerned és, hogy milyen alakzatban tudsz velük lépni. Az alapszabályokkal muszáj tisztában lenned, de minél kevésbé tervezed a játékod annál előbb ütik le a figuráidat és kerülsz egyre távolabb a győzelemtől.

Anélkül is tudunk programokat készíteni, hogy minden, a programozási nyelvben lévő kulcsszót és technikai lehetőséget pontosan ismernénk. Viszont minél több dolgot ismerünk, annál komplexebb, annál összetettebb programokat fogunk tudni készíteni. Pontosan ez lesz az a tanulási folyamat, amin neked is végig kell menned, ha el akarod sajátítani ezt az ismeretet.

 

Mik azok az Algoritmusok?

Elsőre talán valamilyen matematikai kifejezésre asszociálhatsz az Algoritmusok szó hallatán, de nem kell bonyolult dolgokra gondolni.

A programozásban ez a kifejezés azt jelenti, hogy készítünk egy megoldási tervet a programunkhoz. Egy folyamatot kell megterveznünk és a programunk célja, hogy a folyamat minden egyes lépését végrehajtsa. Amikor algoritmust tervezünk, akkor nem foglalkozunk a programozási kulcsszavakkal vagy megvalósítással. Egy magas szintű leírást készítünk, egy tervrajzot, ami emberi nyelven van megfogalmazva. Lépéseket definiálunk és a lépések sorrendjét: Mi után, mit kell csinálni.

 

Nézzünk egy példát:

(more…)

Sorsfordító ajánlat: Java Tanfolyam 3.2!

Első pillantásra talán túlzásnak tűnik: Sorsfordító ajánlat. Még azt is gondolhatod, hogy beképzelt vagyok és csak felvágok, pedig „csak” egy képzést raktam össze. De ezek nem az én szavaim. Azok mondták, akikkel együtt dolgozom és akiknek megváltozott az életük egy olyan tanfolyamtól, ami fel van építve és amibe rengeteg munkát beleraktak.

 

 

Nem egy Tanfolyamot kínálok neked, hanem egy életre szóló lehetőséget

Nem azt szeretném, hogy vásárolj tőlem egy tanfolyamot aztán pár hét múlva már csak egy porfogó legyen a virtuális polcodon.

Azt szeretném, ha hosszútávon gondolkoznál és rájönnél, hogy egy lehetőséget kínálok neked. Kidolgoztam neked egy 5 hónapos munkafolyamatot, amivel meg fogod tudni valósítani a célodat és karriert tudsz váltani programozóként. Több éve foglalkozom emberekkel, tanítom őket hétről-hétre, látom a fejlődésüket és az elakadásaikat is. Azt is fogom tudni, hogy neked hogyan fogok segíteni. Nekem ez a munkám, erre vállalok garanciát is. Az én célom, hogy a Te céljaid sikerüljenek és ehhez kínálok neked egy oktatást, egy Sorsfordító ajánlatot.

Én már voltam ott, ahová Te most el akarsz jutni. Voltam gyakornok és voltam senior fejlesztő is. Tudom, hogy hová akarsz eljutni és azt is tudom, hogy hogyan foglak minderre megtanítani.

 

Egy Sorsfordító ajánlat, amihez Te is kellesz!

Bárcsak úgy működne a világ, hogy elég lenne jelentkezned a képzésre, várnod 5 hónapot és a végén a tudás ott lenne a fejedben.

Nem ismerem a csodaszert és nem ismerem a rövidebb utat sem. Az én oktatásom nagyban épít rád is, aktívan kell dolgoznod a sikerért. Messze nem lesz elegendő csak részt venned az órákon. Aki erre számít, az jobb ha nem is olvas tovább, mert neki nem fogok tudni segíteni.

De nem hagylak majd magadra, rengeteget fogunk együtt is gyakorolni. Hétről-hétre dolgozunk közösen, minden héten 3×1.5 órát találkozunk, ahol elmondom az aktuális technikai részeket és együtt oldunk meg feladatokat. Nem merem leírni, hogy az összesen 20 hetes időszakra hány előkészített feladatom van, de ne aggódj, nem fogsz unatkozni, ezt garantálom.

 

(more…)

Hogyan válassz programozás tanfolyamot?

Azt szokták mondani, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze. Valószínűleg már tisztában vagy vele, hogy én is tartok Java Tanfolyamokat, de igyekszem ebben a leírásban a lehető legobjektívebb maradni és adni neked pár kapaszkodót. Megpróbálom bemutatni, hogy mire érdemes odafigyelned, ellenőrizned egy programozói tanfolyam kiválasztásánál.

 

Hogyan NE válassz tanfolyamot?

Többször is leírtam már, de ezt talán nem lehet elégszer hangsúlyozni: Ne ugorj meggondolatlanul, impulzív módon (érzelmi alapon) be egy tanfolyamra. Ez nem egy müzlis doboz a boltban, könnyen lehet, hogy egy életre szóló döntés, ezért nagyon oda kell figyelned.

Pár hete vennem kellett itthonra egy új hajszárítót, ezért elmentem egy elektronikai üzletbe. Gondoltam megnézem a választékot és márka alapján majd választok egyet. Miközben nézegettem a körülbelül 20 fajta hajszárítót rájöttem, hogy egyáltalán nem értek hozzájuk és jártam már úgy, hogy egy megbízható márkának éppen egy kevésbé jól sikerült modeljét megvásárolva nem voltam maradéktalanul boldog. Nem a legjobbat kaptam a pénzemért. Ezért elővettem a telefonom és a legszimpatikusabbaknak megnéztem a netes értékeléseit. Pedig csak egy 10.000 Ft-os elektronikai cikkről beszélünk, nem egy karrierváltási lehetőségről.

Hideg fejjel gondold végig egy tanfolyam kiválasztását, ne akard letudni 1-2 óra alatt a döntési folyamatot.

 

Mi alapján dönts?

Ezzel el is érkeztünk a szerintem legfontosabb döntési szempontokhoz.

 
 1. Formátum

Nagyon fontos tisztában lennünk a saját igényeinkkel. Különbözőek vagyunk, másképp vagyunk drótozva, így ami másnak jól működik, az lehet, hogy nálad nem fog beválni. Ma már sokfajta képzési formátum elérhető, de neked kell tudni, hogy mi az, ami számodra is megfelelő. Három nagy csoportba szoktam osztani a ma elérhető oktatásokat:

 1. Élő, személyes képzés
 2. Online, de élő képzés
 3. Online, videós képzés
 

Ha valaki tudja magáról, hogy igényli a folyamatos kapcsolattartást, személyes jelenlétet, kérdezési lehetőséget és nem szeret egyedül dolgozni, akkor neki a videós képzések nem ajánlottak. Hiába árban vagy képzési tananyagban meggyőző, de ha nem tud valaki videókból önállóan, teljesen egyedül tanulni, akkor nem fog működni.

 
 1. Az intenzitás

Ha valaki nem tudja otthagyni a munkahelyét, akkor nem ajánlott elvállalni egy olyan képzést, amely heti 40 órás elfoglaltságot jelent. Ilyen esetben érdemes hétvégi képzést vagy munkaidő utáni képzéseket keresnie.

Ennek a kérdésnek a vizsgálatakor, igyekezzünk hosszútávon gondolkodni. Egy tanfolyam legalább 4-5 hónap hosszú vagy gyakran még ennél is több. Bírni fogjuk 5 hónapig, ha hét közben dolgozunk, hétvégén pedig tanulunk? Ezen felül a házifeladatok megoldásához szükséges idővel is kalkulálnunk kell, hiszen ezekre is időt kell majd találni. Nyugodtan tarts próba hetet! Szimuláld le a képzést és tanulj akkor, amikor majd egyébként is kelleni fog. Nem kell feltétlenül programozást tanulni, ha úgy érzed, hogy nem találsz hozzá megfelelő tananyagot. Lehet bármi, maga a tanulás a fontos.

Természetesen történhetnek nem várt események, váratlan helyzetek, de igyekezzünk a tőlünk telhető legalaposabb tervezést megtenni. Fogunk tudni annyi időt szánni az adott tanfolyamra, amennyivel már magabiztosan elsajátítható a tananyag?

 
 1. Értékelések, megbízhatóság

Ha megvan a formátum és megvan az intenzitás, akkor jó eséllyel már csak 2-3 cég között fogunk vacilálni. Jöhet a következő szűrési szempont, a megbízhatóság kérdése. Mint weboldal tulajdonos pontosan tisztában vagyok vele, hogy egy anonim, kép és név nélküli értékelést körülbelül mennyi időbe telik odavarázsolni egy weboldalra. Persze ez csak egy elméleti lehetőség, de ezekkel nagyon vigyázzunk!

A legmegbízhatóbbak a Facebook és a GoogleMaps értékelések, ezeket nem nagyon lehet manipulálni, így ezeket érdemes elsősorban keresni. Az is gyanús lehet, ha egy Facebook üzleti oldalt követ 1500-2000 ember és egyetlen értékelés sem található a Facebook oldalon. Sok cég előszeretettel el is rejti a Vélemények Facebook aloldalt, pedig nagyon könnyű megtalálni még akkor is, ha nincs kint a gomb (ez beállítható üzleti profilból). Az URL alapján, facebook.com/[cégnév]/reviews aloldalon kell keresni:

facebook.com/programozzteis/reviews

Ezeket olvassuk el bátran, hiszen jó eséllyel olyan emberek írták, akik már előttünk részt vettek ott egy képzésen.

 
 1. Mire számíthatsz, milyenek lesznek az órák?

Azt gondolom, hogy 2021-ben nem lehet technikai akadálya annak, hogy egy cég kitegyen a saját képzéseinek az óráiról hosszabb-rövidebb videókat. Ezekből a videókból egyértelműen kiderül, hogy milyen hangulatú az óra, hogyan magyaráz a tanár, egyáltalán mit fogunk kapni a pénzünkért? Én magam is raktam már ki a saját képzésemből számos videót a 2 percestől a 100 percesig. Pontosan azért, hogy láthassátok, hogy hogyan dolgozom. Ha valaki tudja, hogy mire számíthat és úgy dönt, hogy beiratkozik hozzám, akkor sokkal könnyebb lesz utána együtt dolgoznunk, sokkal hatékonyabbak leszünk.

Tovább...

Megtanulhatsz programozni előképzettség nélkül?

Vajon mennyire reális, hogy valaki leül és hónapok fáradságos munkájával megtanulja a programozást olyan szinten, amivel már elérhető egy Junior pozíció? Sok embernek megfordul a fejében a programozás, hiszen a szakma sok vonzó lehetőséget kínál, de csak kevesen vágnak bele. Megijednek, hogy ez biztosan csak kockáknak való meg nekik úgysem sikerülne. De én azt mondom, hogy ne rögtön végletekben gondolkozzunk.

 

Talán nem árulok egy nagy titkot, ha azt mondom, hogy még senki sem született úgy, hogy tudna programozni. Nekem is és a sikeres karrierváltóknak is meg kellett tanulniuk. Igen, a 0-ról. Mindenkinél megvolt az a pont, amikor csak a kíváncsiság hajtotta és még teljesen bizonytalan volt, hogy lesz-e ebből valami. Ez is egy ugyanolyan szakma, mint a többi: Kellő kitartással és tanulással el lehet sajátítani.

De ne rohanjunk ennyire előre. Neked, ha te még csak most ismerkedsz ezzel az egésszel, akkor még nem arra kell koncentrálnod, hogy majd hogyan fogsz eljutni egy Junior pozícióra. Ez még egyelőre túl nagy ugrás, számodra az első lépéseket kell definiálni. Megpróbálom felvázolni, hogy mire számíthatsz.

 

 

Mégis mennyi kitartásra lesz szükséged?

Szinte hallom a fejemben, ahogyan azt mondod, hogy mondjak már néhány konkrét számot. Mindjárt mondom, de előbb szeretném ha megértenéd, hogy ez a folyamat nem ennyire fekete vagy fehér. Egy tanulási folyamat mindig két szereplős, szükség van hozzá egy jó diákra és egy jó tanárra. Éppen ezért a szükséges idő is változhat.

Azért tartok 5 hónapos Kezdő Tanfolyamokat, mert úgy tapasztalom, hogy ez az a minimum idő, amíg valaki sikeresen el tudja sajátítani az alapokat és meg tudja érteni a koncepciókat. Természetesen ezt nem úgy kell elképzelni, hogy elég csak bejárni az órákra. Ez az 5 hónap napi rendszerességű gyakorlást kíván. Ez az időszak akkor tud működni, ha van egy jó tanár és van a másik oldalon egy jó diák is, aki rendszeresen készül, megírja a házifeladatokat és megfogadja a tanácsokat. 5 hónap alatt el lehet jutni a programozás elejétől addig a szintig, hogy rutinszerűen tudsz írni algoritmusokat, tervezni programokat és önállóan fel tudsz készülni egy Junior interjúra. Ebben az időszakban reálisan egy olyan szintre lehet eljutni, amire már lehet építkezni.

 

Rögtön iratkozzak be egy Tanfolyamra?

Ne! Kérlek semmiképp se az legyen az első lépésed, hogy beiratkozol egy tanfolyamra!

A Kezdő tanfolyamok a programozás elejéről indulnak általában, de nem szerencsés, ha teljesen vakon ülsz be egy képzésre. Érdemes némi előképzettséget szerezni otthoni gyakorlással. Ez nem csak az miatt hasznos, mert így az első néhány heti tananyag nem lesz teljesen újdonság, hanem azért is, mert kaphatsz egy képet, hogy mivel is kellene a keresned a kenyered a következő 5-10-15 évben.

Sokszor írtam már róla, de a programozásban nagyon jó dolog, hogy te is bármikor kipróbálhatod otthonról. Gyakorolhatsz, teljesen ingyen. Ehhez ma már rengeteg segítség érhető el az interneten akár írott, akár videós formában. Érdemes ezt a kis házifeladatot elvégezni, mert sok bosszúságtól kímélheted meg magad. Én is rengeteg bevezető cikket írtam már a témában és videón is elérhető az oktatásom első tananyaga 97 percben, a programozás legelejétől egészen 10 példa megoldásáig:

(more…)

4 leggyakoribb ok a Programozáshoz

Amikor valaki jelentkezik hozzám oktatásra, akkor mindig szeretem egy kicsit jobban megérteni a háttérben zajló folyamatokat. Hol tart most? Igazából miért akar megtanulni programozni? Mit szeretne változtatni az életén?

 

Ezek filozófiai kérdéseknek tűnnek, de az esetek nagy részében van valamilyen hátsó motiváció vagy cél, amit el akar érni valaki és a programozás lesz ehhez az eszköz. Én a közös munka kezdetén leginkább erre a célra vagyok kíváncsi. Így sokkal személyesebb oktatást tudok biztosítani és tényleg a célokhoz tudom igazítani a saját munkámat.

Ez miatt az elmúlt 2 évben számos emberrel beszélgettem. Ilyenkor mindig nagyon izgatott vagyok, hiszen mindenkit más mozgat és az egy óriási dolog, ha valaki beavat az álmaiba és a céljaiba. Ettől pedig sokkal jobb lesz a közös munka hangulata is, igazi személyes élmény. Ezek a beszélgetések lehetőséget adtak nekem arra is, hogy kirajzolódjon előttem egy séma a leggyakoribb motivációkról és néhány elsőre meglepő, de teljesen logikus felfedezés is kiderüljön.

 

 

1. Nem, nem a Pénz

Mit akar mindenki? Pénzt, ügye? Sőt lehetőleg még több pénzt.

Szinte biztos vagyok benne, hogy a legtöbben a pénzt raknák az Első helyre ezen a listán. Hiszen mi mást is akarna valaki, mint pénzt? Ez egy érdekes kérdés és sokáig én is azt hittem, hogy ez a legnagyobb motiváció a programozáshoz. Hiszen elsősorban a csábító fizetési sávok jelennek meg a reklámokban. Ez való igaz, a pénz nagyon fontos motiváció, de tapasztalatom szerint nem a legfontosabb.

A pénz motiváló ereje fordítottan arányos azzal, hogy mennyi pénze van valakinek. Ez azt jelenti, hogy ha valakinek már van belőle „elegendő”, akkor nem az az elsődleges célja, hogy csináljon belőle még többet. Hogy ez mennyire így van, azt mindjárt a saját példámon keresztül is megmutatom, de ez egy már régóta ismert pszichológiai állítás is. Egy Abraham Maslow nevű úriember alkotta meg 1950-ben a motivációkutatás egyik sablonizált leiratát, az úgynevezett Maslow-piramist:

(more…)

Programozz Te Is – Java Tanfolyam 3.1

Már csak pár óra és 2021. január 18-án 0:00-kor elkezdődik a jelentkezési időszaka, az idén már harmadik szezonját kezdő, Programozz Te Is Java Tanfolyam 3.1-nek. Ha úgy érzed, hogy felkészültél és készen állsz megtanulni programozni, akkor a legjobb helyen vagy! Ne bízd a véletlenre, tanulj egy nyilvános visszajelzésekkel rendelkező, garanciával dolgozó tanártól és nézd meg, hogy milyen újdonságokkal készültem a 3.1-es verzióra! Csapjunk is bele!

 

Ki az a Programozz Te Is?

 

Az én nevem Bajor Tamás és én vagyok a Programozz Te Is márka mögött. Én hoztam létre, én tartom az oktatásokat és én írom a cikkeket is. 1 évvel a mérnöki diplomám megszerzése előtt, 2014 elejétől egészen 2019 év végéig egy multi cégnél dolgoztam. Ebből 4 évet szoftverfejlesztőként, 2 évet pedig szoftver architekként. 2019-ben kezdtem el az oktatásokat, először csak munka mellett, privát órák formájában, majd 2020-ban indítottam el három Kezdő Java-s csoportot.

Mivel én tartom az órákat is, így a Java Tanfolyam 3.1 résztvevői is biztosan fognak velem találkozni. Én fogom segíteni őket napról-napra, hétről-hétre, hónapról-hónapra a tananyag elsajátításában.

 

Miért fontos ez?

Mert nem csak egy beszélő hang szeretnék lenni a monitor másik oldalán (máskülönben videókat csinálnék, nem élő órákat). Abban hiszek, hogy neked egy Tanárra van szükséged, aki nem csak megtanítja az aktuális tananyagot, de tud tanácsokat és irányokat is adni a tanulásodhoz vagy adott esetben az elakadásodhoz. Bár tisztában vagyok vele, hogy ez nagyon marketing szagú, de tudom, hogy Te nem csak egyszerűen befizeted a képzés összegét, hanem bizalmat is szavazol nekem, hogy segítsek elérni a céljaidat. Ezt pedig azzal igyekszem meghálálni azzal, hogy mindenben támogatlak ami a tanulásodhoz szükséges!

Ez nem csak annyit jelent, hogy bármikor a tanfolyam óráin kívül is kereshetsz, hanem azt is, hogy sok-sok egyéb fontos témában is hozok neked szakértőket! Ezeket az extrákat fogják lefedni a tanfolyam mellé járok bónuszok, amiket mindjárt részletesen be is mutatok.

 

Hogyan lesznek megtartva az órák?

Mielőtt rátérnénk a bónuszokra, először nézzük meg a Java Tanfolyam 3.1 legfontosabb információt.

 

Két fontos dátum:

 • Jelentkezési időszak: 2021. január 18-án 0:00-tól —   január 24-én 23:59-ig.
 • Első óra: 2021.január 26-án 18:30-tól

 

Elérhető kedvezmények a csatlakozásnál:

 • 25% KEDVEZMÉNY, ha január 18-án 23:59-ig leadod a jelentkezésedet
 • 15% kedvezmény, ha január 20-án 23:59-ig leadod a jelentkezésedet
 • Ezután a Teljes ár fizetendő a jelentkezési idő végéig, 2021. január 24-én 23:59-ig.

 

Heti három oktatási napot tartunk:

 1. Kedden, a hét első óráján új témát veszünk, amit egész héten gyakorolni fogunk
 2. Csütörtökön, a hét második óráján közös feladatmegoldás. Itt együtt gondolkodunk, de én írom a forráskódot
 3. Pénteken, a hét harmadik óráján közös feladatmegoldás. Itt is együtt gondolkodunk, de Ti írjátok majd a kódot. Így megtanultok „közönség” előtt kódot írni, ami az állásinterjúknál nagyon hasznos lesz.

 

A programozás legelejéről indulunk és 20 héten keresztül nézünk meg egyre több mindent a Java nyelvből. A tanfolyam végén pedig egy webes alkalmazást fogunk elkészíteni, amin keresztül megismerkedünk a különböző webes technológiákkal és az adatbázisok kezelésével. A cél egy olyan tudásszint elsajátítása, amivel már jelentkezhetsz Junior Java pozíciókra.

Az órák Online, de teljesen élőben lesznek megtartva a Zoom nevű szoftveren belül.

 

Mire számíthatsz?

Ez a Tanfolyam azoknak szól, akik képesek önállóan is gyakorolni. Heti 3 órát tartunk, de ezek mellett neked is minden egyes nap bele kell tenned az önálló gyakorlást! Ebben segíteni fog téged a rengeteg házifeladat és az órákon való közös gyakorlás is.

Nincs azzal semmi gond, ha valaki úgy érzi, hogy egyedül elveszíti a fókuszt és nem tud önállóan gyakorolni. Valakinek kell a folyamatos támogatás, ez nem probléma, de ez a Tanfolyam megköveteli az önálló gyakorlást. A megoldott feladatokat mindig ellenőrzöm és az eredményről mindig írásban és szóban is visszajelzek, tehát lesz visszajelzésed. Az órákon mindig minden kérdést átbeszélünk, de nagyon fontos az önálló munka képessége.

Amire számíthatsz: Rengeteg izgalmas témakör a Java nyelvből, rengeteg feladatmegoldás, rengeteg gyakorlás és sok-sok beletett munkaóra. Ha ezeket megcsinálod és becsületesen készülsz óráról-órára, hétről-hétre, akkor ez a Tanfolyam bizony neked való!

 

Mire számíthatsz Tanfolyam tanóráin kívül?

A diákjaimnak bármikor elérhető vagyok telefonon és email-ben egyaránt! Bármikor kérdezhetsz vagy jelezheted, ha valami probléma van. Én mindig arra törekszem, hogy a felmerülő akadályokat megoldjuk, hogy segítsem a továbbhaladásodat!

A technikai témák átadásáról tehát én gondoskodom, de mire lehet még számítani?

 

 

Bónuszok

Aki tanulja a programozást és szeretne programozóként karriert váltani, annak 3 fő témakörben kellhet minél több jó tanács:

S. Tóth Márta – Mentális kihívások

A Java Tanfolyam 3.1 egy 20 hetes intenzív Tanfolyam. Ez hosszú idő, lesznek jobb periódusok és lesznek rosszabbak is. Lesz olyan, amikor úgy érzed, hogy nem mennek a feladatmegoldások és könnyebb lenne kikapcsolni a számítógépet.

Ez a Tanfolyam egy mentális kihívás is, hiszen egy tanulás során folyamatosan új anyagokat veszünk, folyamatosan új dolgokat tanulunk és Te jó eséllyel nem fogsz tudni mindig mindent elsőre megoldani. Biztasson az a tudat, hogy Aki nem dolgozik, az nem is hibázik. Ahhoz, hogy végig bírd csinálni ezt az időszakot, megkértem S. Tóth Mártát, elismert tanácsadót, hogy tartson nekünk két vendégelőadást produktivitás és fókuszáltság témakörében gyakorlatban is bevethető azonnali tanácsokkal. Ez két nagyon hasznos és nagyon pörgős előadás lesz, így nem érdemes őket kihagyni!

Café English – Angol Tanfolyam lehetőség

Egy programozónak nagyon fontos az angol nyelv használata! Karrierváltás esetén a legtöbb helyen alapkövetelmény, de a tanulás során is rendkívül hasznos, hiszen a legjobb külsős segítségek angol nyelven érhetőek el.

Épp ezért léptem kapcsolatba a Café English iskolával, ahol számos kedvezmény vár rátok, ha az angol nyelvet is szeretnétek gyakorolni. Egy élő előadás során el is jönnek hozzánk, hogy bemutatkozzanak és személyesen is elmesélhessék, hogy milyen a Café English élmény. Náluk a fő hangsúly a beszéden van és a mindennapi helyzeteken, nem pedig az angol nyelvtan száraz tananyagain. Így bátran merem őket ajánlani, hiszen a legfontosabb, hogy merjünk megszólalni, ők pedig pontosan ezt a mentalitást követik!

 

CVShark – Munkakeresés és CV tanácsadás

A vendégelőadások közül egyértelműen Gellért előadásai a díjnyertesek, hiszen minden gondolatából árad a rutin és a tapasztalat. Gellért interjúfelkészítéssel és CV készítéssel foglalkozik és folyamatosan rendelkezik a legaktuálisabb trendekkel.

(more…)
Elértél a blog végére.