Szeretnél gyakorolni?

Számos ingyenesen elérhető feladatot találsz itt. Tanulmányozd őket, írd át, futtasd, gyakorolj kitartóan és tanulj meg te is Programozni!

 

Ha kérdésed merülne fel bármilyen feladattal kapcsolatban vagy csak nem vagy benne biztos, hogy jól oldottad meg, akkor írj nekem bátran és én hamarosan visszajelzek.

Hello World – Java nyelven

Egy kiírató utasítást tartalmaz, amely egyszerűen megjeleníti a Hello World! szöveget.

Hello World – C nyelven

Egy kiírató utasítást tartalmaz, amely egyszerűen megjeleníti a Hello World! szöveget.

Változók a programozásban

Példákon keresztül megnézzük, hogy pontosan mik azok a Változók, hogyan működnek és miért annyira fontosak a programozásban!

Függvények Használata

Egy egyszerű példán keresztül megnézzük, hogy hogyan kell függvényeket létrehozni és használni, mind Java, mind pedig C nyelven!

FOR Ciklus – Java Nyelven

Bekér a felhasználótól egy sort, amiben számok szerepelnek vesszővel elválasztva. Ezeknek a számoknak az átlagát képzi.

Digitális Óra – C Nyelven

Egy Digitális Órát tartalmaz, mely az aktív kimeneten jeleníti meg az eltelt időt. Az időt egy ciklus segítségével számoljuk, másodperces felbontásban.

Legkisebb Közös Többszörös

A Legkisebb Közös Többszörös példáján keresztül megmutatom, hogy hogyan érdemes nekilátni egy ismeretlen feladat megoldásának.

Kalkulátor – Java Nyelven

Egy számológép osztály megvalósítása Java nyelven, mely két számot tud összeadni vagy osztani és az eredményeket eltárolni, megjelenteni.

JDBC – Adatbázis példa

Csatlakozik egy PostgreSQL adatbázishoz majd különböző olvasási és írási műveleteket hajt rajta végre Java nyelven.

Bináris Keresés C nyelven

Az egyik leghíresebb és leghatékonyabb keresési algoritmus egy rendezett listán, a Bináris Keresés C nyelvű implementációja.